Palyatif tedavi için Trabzon’a

Memleket her zaman yaşadığınız yer değildir. Kısa bir süre önce transfer ettiğimiz bir hastamız da tıpkı böyle hissetmişti. Stuttgart yakınlarında ikamet etmesine rağmen memleketi olarak Türkiye’de bulunan Trabzon’u görüyordu. 82 yaşındaki hastamız, tedavisi mümkün olmayan bir beyin tümörünün olduğunu öğrendiğinde, son günlerini mutlaka Trabzon’da geçirmek istedi. Orada bulunan hastanede palyatif tedavi görecekti.

Ambulans uçağı ile güvenli bir hasta transferi

Ailesi bu planı destekliyordu ve annelerinin, Türkiye’ye bir buçuk günlük kara ambulans transferine maruz bırakılamayacağını biliyordu. Bu nedenle yakınları Hava Ambulans Merkezi ile iletişime geçti. Bizim için bu gibi bir nakil uçuşu rutindir ve transfer için hemen Bombardier Learjet 35 tipi bir ambulans uçağı hazırlattık. Uçakta en modern tıbbi donanım mevcut olduğundan dolayı uçuşa eşlik eden uçuş doktoru her an en iyi bakımı sağlayabilmekteydi. Refakatçi olarak uçuşa eşlik etmek isteyen oğlu için de uçakta bir yer ayrıldı.

Uçuş gününde hastayı ve oğlunu ambulansla Stuttgart’taki hastaneden alıp direkt Stuttgart Havalimanına götürdük. Orada Learjet 35 tipi uçağa bindirildikten hemen sonra kalkış gerçekleşti. Memleketini ve oradaki akrabalarına tekrar görebileceği için hastamızın sevinci, uçuşun her dakikasında daha da artmıştı. Trabzon Uluslararası Havalimanı’na yolculuk tıbbi açıdan sorunsuz geçmişti. İnişin ardından hastayı, tedavi edileceği hastaneye götürmek için ambulans hazır halde beklemekteydi.

Başarılı hasta transferinin ardından hastanın oğlu, annesinin son dileğini gerçekleştirdiğimiz için içtenlikle teşekkür etti. Bu imkânı sunduğumuz için çok mutluyuz ve aileye en iyi dileklerimizi sunarız.

Bizimle iletişime geçin