Deniz uçağı ile ambulans jetine

Maldivler adeta adalar cennetidir ve böylece rüya gibi plajların ve yaz havasının kıymetini bilen tatilciler için mükemmel bi yerdir. Birçok küçük ada turizme göre imar edilmiştir ve turistlere sakinlik ve inziva sunar. Fakat tıbbi sorunlar söz konusu olduğunda bu inziva duruma artık istenilen bir durum olmaktan çıkar. Bu adalarda çoğu zaman özel tıbbi kurumlar mevcut değildir ve otel doktorlarının imkanları oldukça kısıtlıdır.

Wasserflugzeug über einer Inselgruppe

Maldivler’in kuzeyinde olan küçük bir adada bulunan ve ciddi bir sinir hastalığı olan bir hastamız böyle bir durumla karşı karşıya kalmıştı. Özel bir hastanede tedavi olması için İsviçre’ye götürülmesi gerekiyordu ve bunu gerçekleştirmesi için Hava Ambulans Merkezine başvurmuştu.

Deniz uçağı ile Male’ye

Ambulansla normal bir kara transfer mümkün değildi, çünkü tek büyük havaalanı Maldivler’in başkenti olan Hulhulé adasındaydı. Bu nedenle bu duruma özel uygun bir çözüm bulduk. Maldivler’de insan ve yük transferi özellikle gemiler ve deniz uçakları ile gerçekleştirilir. Fakat gemi bizim planımız göre çok yavaştı ve hastanın Male’ye yolculuğu için uygun bir deniz uçağı organize edip güvenli bir transfer sağlayabildik.

Male’den Zürih’e

Hastanın Zürih yolculuğunun devamı ise artık sadece rutindi. Hastayı, Velana Uluslararası Havaalanında Gulfstream G100 tipi ambulans uçağına bindirip mümkün olduğunca hızlı bir şekilde kalktık. Yaklaşık 13 saatlik uçuş boyunca himayemizdeki hastanın bakımı tıbbi ekip tarafından en iyi şekilde sağlandı ve inişten hemen sonra Zürih Havaalanın’da bekleyen ambulansa transfer edilebildi. Hemen ardından hasta hastaneye giriş yaptı ve tedavisine başlayabildi. Ona her şeyin en iyisini dileriz!

Bizimle iletişime geçin