Aberdeen’den (Birleşik Krallık) tıbbi nakil görevi

Yıllardır dünya çapında gerçekleştirdiğimiz hava ambulans hizmetleri ve yurt dışından tıbbi nakil hizmetleri kapsamında artık rutin hale gelen uçuş rotalarının yanı sıra bazen özel görev yerleri de oluyor, ancak onlara da aynı şekilde kısa süre içinde rutin bir şekilde ulaşıyoruz. Bu tür özel bir talep geçen günlerde Meksika’dan geldi. Yıllardır ciddi ülser hastası olan neredeyse yüz yaşındaki Meksikalı yaşadığı ülke Aberdeen’den (İngiltere) hava ambulansı ile ameliyat olmak için doğduğu ülkeye, yani Meksika’ya nakledilecekti.

Hastanın bir hayli ilerlemiş yaşından başka transferinin hazırlıkları yapılırken hastanın kısa süre önce geçirdiği zatürreyi de göz önünde bulundurmamız gerekiyordu. Hava ambulansına aralıksız oksijen tedarikini ve tıbbi nakil seyahati boyunca en iyi bakımı sağlamak için ilgili tıbbi ve teknik ekipmanı yerleştirdik.

Krankenrücktransport aus Aberdeen (Großbritannien)

Tıbbi nakil hizmetinin organizasyonu

Aberdeen Dyce havaalanından (BK) Del Norte Uluslararası havaalanına (Meksika) kıtalararası tıbbi nakil için uzun menzilli bir Bombardier Challenger 604 VIP ambulans jeti seçtik. Bu uçakla, diğer daha küçük hava ambulanslarına nazaran uçuş süresini belirgin şekilde kısalttık. Ayrıca, İskoçya ve Meksika’daki havaalanlarına geliş ve gidiş transferlerini de organize ettik.

Hastanın isteği üzerine aile hekimini de eşinin yanında ikinci refakatçi olarak aldık. Her iki refakatçi yolculuk boyunca hastanın yanında oldular ve manevi destek sağladılar. Hastanın fiziksel sağlığı için, yaşam belirtilerini sürekli izleyen ve her şeyi en iyi şekilde kontrol altında tutan uzman sağlık ekibimiz görev başındaydı.

Hastayı uçakla komplikasyonsuz ve aksaklık yaşamadan Monterrey’e transfer ettikten sonra yaşlı hasta Meksika’da ambulans aracı ekibine teslim edildi ve oteline götürüldü. Ertesi gün ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleşti ve hastamız hızla iyileşmeye devam ediyor.

Sorunuz var mı?

Tıbbi nakil organizasyonu hakkında daha fazla bilgi ister misiniz? SSS bölümünde sizin için birçok yararlı bilgi derledik.

Bizimle iletişime geçin

Yakınlarınızı nereden nereye naklettiğimizin bir önemi yok; tecrübeli tıbbi nakil hizmetlerimiz her hasta transferi için en ideal çözümü bulur. Bizimle dilediğiniz zaman iletişime geçin, günün 24 saatinde hizmetinizdeyiz. Sorularınız varsa veya tıbbi nakil hizmeti için bağlayıcı olmayan bir teklif almak isterseniz bizi arayabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin