Yurt dışından tıbbi nakil için transfer edilebilirlik

Hasta nakil hizmetinin hazırlık aşamasında hastanın transfer edilebilirliği sorgulanabilir. Birçok hasta bu konuda kimin yetkin bir cevap verebileceğini bilmezler. Çoğu kişi bu nedenle hastanın bulunduğu hastanedeki doktorlara güvenirler. Özellikle yurt dışında birçok hasta ve hasta yakını üstelik bir de dil engeli ile karşı karşıya kalır ve bazen yurt dışındaki hastanenin doktorlarının gösterdiği direnç karşısında vazgeçerler. Özellikle yoğun bakım hastalarının transfer edilebilirliğinin değerlendirilmesinde doktorlar ikiye bölünür çünkü tedavi eden doktorlar kendilerini hastalarına karşı sadece hastanede değil uçak veya helikopterde de sorumlu hissederler.

Münakaşa eden iki doktor

Hastanın transfer edilebilirliği çoğu zaman aşağıdaki durumlarda sorgulanır:

  1. Yerel doktorlar sorguluyorsa
  2. Aile hastayı transfer etmek istiyorsa ancak emin değilse
  3. Sigorta şirketi transferi organize edecekse veya reddediyorsa
  4. Hastanın transfer edilebilirliğini kendimiz değerlendirmek istiyorsak

Birinci durum, aile hastayı transfer etmek istediğinde, ancak tedavi eden doktorların şüphesi olduğunda, söz konusudur. İkinci durumda ailenin isteği üzerine hasta transferinin uygulanabilirliğini değerlendirmek gerekir. Üçüncüde ise hasta transferinin tıbbi açıdan mantıklı veya gerekli olduğu sigorta şirketi için belgelenmelidir. Her üç durumda da bizimle iletişme geçin. Uçuş doktorlarımız yıllara dayanan tecrübeye sahiptir ve transfer edilebilirliği en iyi şekilde değerlendirebilirler. Sadece hasta transferine eşlik eden doktor hastanın sorumluluğunu taşır. Öncesinde hasta yakınları ile detaylı bir görüşme yapılır, çünkü her zaman risk vardır – önemli olan riskin nasıl yönetildiğidir. Transfer riski çok yüksek bile olsa, tedavi eden doktor ve aile bu riskin alınabilirliğini tartışmalı ve hastanın bulunduğu yerde kalma riskine göre daha düşük olup olmadığı dikkate alınmalıdır.

Ambulans uçaklar kapsamlı yoğun bakım donanımı ile donatılabilir ve yoğun bakım hastalarının dahi kısa zamanda, hızlı ve tıbbi denetim altında transferi sağlanır. Hastanın transfer edilebilirliği konusundaki kararı hastane doktoru değil, uçakta hastaya eşlik eden uçuş doktoru verir. Bu nedenle, hastane doktorunun görüşüyle örtüşmese de, uçuş doktorunun kararına güvenebilirsiniz. Hastanın transfer edilebilirliği konundaki olumsuz kararı hemen kabul etmemenizi ve uçuş doktorunun da görüşünü almanızı tavsiye ederiz. Bu hizmetleri hava ambulans merkezinde talebiniz kapsamında ücretsiz sunuyoruz.

Sorunuz var mı?

Tıbbi nakil organizasyonu hakkında daha fazla bilgi ister misiniz? SSS bölümünde sizin için birçok yararlı bilgi derledik.

Bizimle iletişime geçin

Sorularınız varsa veya tıbbi nakil hizmeti için bağlayıcı olmayan bir teklif almak isterseniz bizi günün her saatinde arayabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin