Yurt dışına hasta nakli

Okuma süresi: 3 dakika

Birçok hasta kendi ülkesinde yapılan tıbbi tedaviden memnun değil. Çoğu zaman tıbbi standartlar yetersiz kalıyor ve yurtdışında uygulanan tedavi daha iyi bir kalitede gerçekleşiyor. Bazen dünyanın en iyi uzmanları hastalarla ilgilenmeli ve böylece mümkün olan en iyi bakımı sağlamalılar. Henüz yeni tedavi yöntemleri ulusal alanda yaygınlaşmamış olabilir. Bu yöntemler dünya çapında sadece sınırlı sayıda olan kliniklerde sunulmaktadır. Böyle durumlarda yurt dışına hasta nakli gerçekleştirmek daha anlamlı oluyor. Bu bağlamda çoğu zaman sağlık turizminden söz edilmektedir.

Yurt dışına hasta transferi için seçenekler

Yurt dışına yapılan hasta transferleri, kimi zaman uzun süre yapılması planlanan bir tedavi için gerçekleşirken kimi zaman da acil bir durumdan ötürü alelacele gerçekleşir. Bazı durumlarda komşu ülke gereken tedavi olanağını sunarken başka durumlarda kıtalararası hasta transferi gereklidir. Özellikle hastanın sağlık durumuna bağlı olarak birçok transfer yöntemi mevcuttur.

Ambulans uçağı

Mümkün olan en iyi hasta bakımı, hasta ile ilgilenecek uzman uçuş doktorlarının da bulunduğu ambulans uçağında gerçekleşir. Ambulans uçağı, modern yoğun bakım ünitesi sayesinde, yoğun bakımda yatan ağır hastaların nakline de olanak sağlamaktadır. Eğer hastanın sağlık durumu, kabin basıncının yer seviyesine (deniz seviyesinde uçuş) göre ayarlanmasını gerektiriyor ise bunu kolaylıkla sağlayabiliriz.

Ambulans uçuşları, dünya çapında anında hizmete hazır ve geniş bir erişim alanına sahiptirler. Ambulans uçağı genellikle aynı gün içerisinde veya ertesi gün hazır hale getirilmektedir. Bu nedenle hem orta ve uzun mesafeler hem de acil durumlar için en uygun transfer yöntemidir. Çoğu durumlarda ise üye olan kişi uçuşa ek masraf ödemeden eşlik edebilmektedir.

Tarifeli uçak

Eğer hastanın sağlık durumu el veriyor ise, yurtdışına hasta transferi için finansal açıdan, tarifeli uçakla hasta nakli daha uygundur. Gerekirse uçuş boyunca hastaya anında müdahale edebilecek tıbbi refakatçi – bir doktor veya bir cankurtaran - bulunacaktır.

Eğer hasta oturur pozisyonda nakil edilebiliyor ise, genelde hastaya eşlik eden tıbbi refakatçıya birinci sınıf koltuğu ayarlanmaktadır. Böylece hem hasta rahat ve güvenli bir şekilde seyahat edebilecek hem de orada bulunan personel oldukça geniş bir hareket alnına sahip olacaktır. Eğer hasta yatar pozisyonda nakil edilmesi gerekiyor ise, uçağa bir hasta sedyesi yerleştirilir ve yolcu kabini ile arasına görüşü engelleyenn bir perde asılır. Hastaya eşlik eden tıbbi refakatçının oturacağı yer hastaya yakın olacak şekilde ayarlanmaktadır. Ayrıca hasta refakatçileri yolcu kabininde seyahat edebilir ve böylece hastaya manevi destek verebilirler.

Krankentransport im Linienflugzeug

Uçuşu gerçekleştirecek havayolu şirketi ile bazı hususların açıklığa kavuşturulması için ön hazırlıkların bir veya iki gün içerisinde tamamlanması gerektiğini ayrıca göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Tıbbi refakatçi eşliğinde hastanın oturur pozisyonda nakli her güzergah için mümkündür. Hasta sedyesi havayolu şirketleri tarafından genellikle orta ve uzun mesafeli transferlerde uçağa yerleştirilmektedir. Bu nedenle hastanın tarifeli uçak ile yatar pozisyonda nakli, kısa mesafeli uçuşlarda mümkün değildir. Biz yine de hastanın durumunu değerlendirip böyle bir uçuşun gerçekleşebilme ihtimalini gözden geçiriyoruz.

Ambulans aracı

Kısa mesafelerde ambulans aracı ile ülkelerarası geçiş sağlayarak yurt dışına hasta naklini gerçekleştirebilme imkanımız vardır. Ambulans her an hizmete hazır ve daha az maliyetli bir transfer olanağı sağlamaktadır. Hasta için gerekli olan tıbbi ekip ve mevcut donanım hastanın tedavisi ve gözetimi için birçok olanak sunmaktadır.

Uzun mesafelerde ise ambulans aracı ile yapılan yolculuk hastayı oldukça zorlayabilir. Nihayetinde araç sınırlı bir alana sahiptir ve genel olarak yolculuk rahatsız edici geçmektedir. Ayrıca trafik, yol üzerindeki yönlendirmeler veya kazalar hesaplanamayan gecikmelere yol açabilmektedir. Yolculuk esnasında meydana gelen komplikasyonalar sonucunda ise hasta en yakın hastaneye yatırılmalıdır. Hasta o an hangi ülkede bulunuyor ise, oradaki tıbbi bakım, kendi ülkesinde veya hasta naklinin gerçekleşeceği hedef hastanesindeki tedaviden çok daha yetersiz kalacaktır.

Yurt dışına hasta transferi için “yataktan yatağa“ hizmet

Yurt dışına gerçekleşecek hasta nakli için hangi transfer yoluna gerek duyulursa duyulsun „ yataktan yatağa“ hizmetimizle tüm hasta transfer süreci ile ilgileniyoruz. Eğer ki ambulans uçağı veya tarifeli uçak ile hasta nakline karar verirseniz, hastayı hastaneden veya evinden telim alıp kara ambulansı ile havaalanına götürüyoruz. İniş yapıldıktan sonra tekrardan bir ambulans aracı veya cankurtaran aracı hastayı bekliyor olacak ve hedef hastaneye veya evine ulaştıracak. Tüm hizmetleri tek elden organize ettiğimizden dolayı, hasta naklinin zaman planlamasını özenle koordine ediyor ve olası gecikmeleri önlüyoruz.

Hava Ambulans Merkezinin avantajları

Çalışanlarımız günün her saatinde hizmetinizdedir. Buna hafta sonları ve resmi tatil günleri de dahil. Uluslararası ekibimiz dil engelini ortadan kaldıracak ve organizasyon ile ilgili sorumluluklarınızı önemli ölçüde azaltacaktır. Hastanede bulunacağınız süre zarfında, iletişimi kolaylaştırmak adına size memnuniyetle bir tercüman ayarlayabiliriz. Bütün sorularınız için kişisel bir uçuş danışmanı hizmetinizde olacaktır. Anonim bir çağrı merkezi bulunmamaktadır.

Yurt dışına hasta transfer maliyeti

Yurt dışına gerçekleşecek hasta transfer maliyetinin hesaplanmasındaki en önemli etken kat edilecek mesafedir. Uzun mesafeli transfer kısa mesafeli transfere göre tabi ki daha maliyetlidir. Aynı zamanda hastanın sağlık durumu da oldukça önemlidir. Bununla beraber hava ambulans uçuşlarında uçak modeli ve refakatçi sayısı da dikkate alınmaktadır. Bizimle iletişime geçin ve ücretsiz olarak size özel bir maliyet hesaplaması oluşturalım.

Sorunuz mu var?

Size sunduğumuz hizmetle ve hasta transfer süreci ile ilgili sıkça sorulan soruların cevaplarını sizin için SSS bölümümüzde derledik.

Bizimle İletişime Geçin

Hasta transferi konusunda, danışacağınız tecrübeli adres biziz. Ekibimiz, danışabilmeniz için yedi yirmi dört hizmetinizde.

Bizimle iletişime geçin