Tedavi için ABD’ye uçunuz

Okuma süresi: 4 dakika

ABD tıpta da (neredeyse) sınırsız imkanların ülkesi olarak geçmektedir. Çeşitli ABD klinikleri dünyanın zirvesinde yer almaktadır ve dünyanın her yerinden hasta çeker. ABD tıp turizmi, hastanın kendi cebinden karşılanması gereken yüksek tedavi ve seyahat masraflarına bağlı olmasına rağmen, hasta kendini başka tıpçıların yanıtlayamadığı çözümler sunan dünyanın en iyi uzmanlarına teslim eder. Bunun yanı sıra ABD’de sık sık, başka ülkelerde henüz ruhsat almamış ya da o kadar geniş kapsamlı ulaşılamayan, en modern tedavi yöntemleri uygulanır.

ABD’de tıp turizmi: ön hazırlık

ABD’deki bir hastaneye yatmak için gerekli hazırlıklar için çeşitli formalite işleri ayarlanmalıdır. Öncellikle hastanın tercih ettiği hastanede yer bulunmalıdır. ABD’deki birçok bilindik hastane tüm dünyada popüler olduğu için, erkenden iletişime geçilmesi tavsiye edilir. Ayrıca muhtemel refakatçıların da yakınlardaki otellerde konaklaması erkenden ayarlanmalıdır.

Yolucunun nerden geldiğine bağlı olarak ABD’ye tedavi nedeniyle giriş yapmak için de vize gereklidir. Bu vize için erkenden başvurmanız önerilir ki havaalanında sorun çıkmasın. En kötü durumda bu sorunlar nedeniyle ülkeye girişiniz bile gerçekleştirilemeyebilir.

ABD’ye giriş

ABD’ye güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmek için söz konusu olan tek seçenek uçaktır. Fakat hasta eğer tıbbi refakatçı olmadan seyahat edemeyecek durumdaysa, özel düzenlemeler gereklidir. Ambulans jetiyle gerçekleştirilen uçuş en hızlı ve en güvenli yöntemdir. Çoğu yoğun bakım hastaları dahi, uzmanlaşmış bir uçuş doktorunun gözetimi altında bu şekilde uçabilmektedir. Ambulans jetinin tıbbi donanımı modern yoğun bakım şartlarını yerine getirmektedir. Neredeyse her ambulans uçağında refakatçı için yer vardır. Daha büyük modeller ise daha fazla refakatçıya alan sunmaktadır. Ayrıca ambulans uçağı kişiye özel uçuş planlaması ve buna ek olarak kalkış havaalanını ve saatini seçme imkânı sunar.

Hastanın yoğun bakım şartlarına ihtiyacı yoksa, tıbbi refakatçıyla tarifeli bir uçakla da yolculuk yapabilir. Bu transfer yöntemi bir iki günlük ön süre gerektirir ve elbette uçuş şirketlerin önceden düzenlediği uçuş planlarına bağlıdır. Hastaya uçuş boyu bir doktor ya da sağlık görevlisi eşlik eder. Hastanın sağlık durumuna bağlı olarak ya oturarak Business Class ile ya da yatarak özel bir sedyede uçar. Aktarmalarda oluşabilecek komplikasyonları önlemek ve hastayı yorucu aktarma işlemlerine maruz bırakmamak için, tarifeli uçaklarla yapılan hasta transferleri genelde sadece aktarmasız uçuşlarla sunulur.

ABD’de en çok tercih edilen tıp turizm yerleri

En çok tıp turistlerini ABD’nin en iyi hastaneleri çekiyor elbette. Amerika Birleşik Devletinin en bilindik birkaç hastanesini tanıtalım.

Massachusetts General Hospital (Boston, Massachusetts)

Boston’da bulunan Massachusetts General Hospital’i Harvard Medical School’un en büyük eğitim hastanesidir ve bugüne kadar tıpta on üç Nobel ödülü kazanmıştır. Özellikle psikiyatri, diyabetoloji ve endokrinoloji, kbb ve rehabilitasyon alanlarında ABD’nin en iyi kliniklerden biri olarak sayılmaktadır. ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, oyuncu John Wayne ya da şarkıcı Adele gibi ünlü isimler de bu saygın Boston kliniğinde tedavi görmüştür.

Massachusetts General Hospital ya da kısaca Mass Generel’e giden yol çoğu zaman Boston Logan Uluslararası Havaalanından geçmektedir. Dünyanın her yerinden Boston’a hasta getiren çeşitli uluslar ve kıtalar arası uçuşlar da buraya inmektedir.

Mayo Clinic (Rochester, Minnesota)

Dünyaca ünlü olan diğer hastaneler karşın Mayo Clinic, Amerika’nın yoğun nüfuslu bir yerinde bulunmamaktadır. 100.000 nüfusu olan Rochester şehrinde bulunan hastane, buna rağmen, dünyanın en iyileri arasında yer almaktadır. Onkoloji, diyabetoloji ve endokrinoloji, gastroenteroloji, nefroloji ve üroloji bu kliniğin uzmanlık alanlarıdır.

Kliniğin ünlü hastaları arasında Dalai-Lama, Ürdün Kralı Hüssein ve Boks-Efsanesi Mohammed Ali ve sayısız eski ABD Başkanı yer almaktadır.

Rochester’a varış çoğu zaman yakında bulunan Rochester Uluslararası Havalimanına gerçekleşir. Havalimanında, hastaların hastanede bulunacakları sürece dair bilgi edinebilecekleri, Mayo Kliniğine ait bir danışma standı bulunmaktadır. En yakın havalimanı yaklaşık 90 dakika uzaklıkta olan Minneapolis- Saint Paul Uluslararası Havalimanıdır.

Cleveland Clinic (Cleveland, Ohio)

Saygın Cleveland Kliniği öncesinde özel bir muayenehaneymiş. Ohio eyaletinde bulunan bu hastane artık ABD’nin en bilinen hastanelerinden biri haline gelmiştir. Özellikle kardiyoloji, romatoloji ve jinekoloji bölümlerinde hastane dünya çapında başarı göstermektedir. Bunun yanı sıra Cleveland Kliniği, üroloji, nefroloji ve gastroenterolojide de nam salmıştır. Böylece Büyük Britanya veliahttı Prens Charles, eski İtalya Başkanı Silvio Berlusconi ve Basketbol yıldızı LeBron James de Cleveland Kliniğini tercih etmiştir.

Ambulans uçağının inmesi için şehir merkezine yakın olan Burke Lakefront Havalimanı uygundur. Tarifeli uçaklar ise daha uzakta kalan Cleveland Hopkin Uluslararası Havalimanına inmektedir.

Cedars-Sinai Medical Center (Los Angeles, Kaliforniya)

Cedars-Sinai Medical Center’da 2.000’i aşkın doktor ve toplamda 10.000’den fazla personel, hastaların ihtiyaçlarıyla ilgilenmektedir. Los Angeles’de bulunan bu hastane özellikle kardiyoloji, gastroenteroloji, ortopedi ve göğüs hastalıklarında dünyanı zirvesindedir. Elit bir semt olan Beverly Hills’de bulunan hastanenin konumundan dolayı, Cedars-Sinai Medical Center’a tedavi için sayısız ünlü gelmiştir. Bunların arasında Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, Madonna ve Victoria Beckham gibi isimler yer almaktadır.

Los Angeles Uluslararası Havalimanı Los Angeles’in büyük trafik havalimanıdır ve böylece de Cedars-Sinai Medical Center’a gitmek için uygundur. Bunun yanı sıra yakın olan Burbank’de olan Bob Hope Havalimanı da iniş için bir seçenektir.

John Hopkins Hospital (Baltimore, Maryland)

Bankacı ve Tüccar John Hopkins 1873 yılında vefat ettiğinde, mirasıyla Baltimore’da bir hastanenin ve üniversitenin kurulmasını vasiyet etmişti. Yaklaşık 150 yıl sonra John Hopkins Hospitali dünyanın en iyi klinikleri arasında yer almıştır. 1991’den 2011’e kadar 21 yıl boyunca art arda ABD’nin en önemli hastaneleri sıralamasında zirvede olmuştur. Ardından da hep en iyiler arasında yer almıştır. Özellikle gastroenteroloji, geriatri, nefroloji, nöroloji, psikoloji, romatoloji, üroloji ve hekimlik alanlarında. Hastaneye bağlı olan çocuk kliniği de uluslararası zirvede.

John Hopkins Hospital’inin uluslararası hastaları çoğu zaman, Baltimore’un güneyinde kalan Baltimore/Washington International Marshall Havalimanı üzerinden seyahat etmektedir. Buraya özellikle özel ve yurt içi uçaklar iner. Uluslararası tarifeli bir uçakla seyahat etmek isteyen hastalar çoğu zaman, Washington D.C.’de bulunan Dulles Uluslararası Havalimanına iniş yapar.

University of Texas MD Anderson Cancer Center (Houston, Teksas)

Pamuk arazisi sahibi MD Anderson’un mirasından yapılan bağış ile 1942’de Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi kurulmuştur. ABD’nin en iyi Onkoloji Tedavi Merkezi olarak geçmektedir ve kanser araştırmalarında ve yeni tedavi yöntemleri denemelerinde öncüdür.

Houston’a varış iki havalimanı üzerinden gerçekleştirilebilir: Kıtalararası Havalimanı George Bush ya da William P. Hobby Havalimanından. İkisi de Houston çevresinde bulunmaktadır ve böylece Texas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’ne uzak değildir.

Memorial Sloan Kettering Cancer Center (New York City, New York)

Mermorial Sloan Kettering Kanser Merkezi sadece onkoloji tedavileri üzerinde uzmanlaşmıştır ve bu alanda ABD’nin en iyi klinikleri arasında yer almaktadır. New York bağlı olan Manhattan’da bulunur ve dünyanın en büyük ve en eski özel onkoloji hastanesi olarak geçmektedir. Her gün hastalarla 1.000’i aşkın doktor ve yaklaşık 4.000 hasta bakıcı ilgilenmektedir.

Tarifeli uçakla gelen bir kimse genelde John F. Kennedy Uluslararası Havalimanına ya da Newark Uluslararası Havalimanına iner. Ambulans uçakları için özellikle Teterboro Havalimanı çok uygundur. New Jersey’de bulunsa da Manhattan’ın merkezine sadece 19 km uzaklıktadır ve böylece Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezine kolay bir hasta transferi sağlamaktadır.

Tedavi için Ambulans Uçuş Santrali ile ABD’ye

ABD’de tıbbi tedavi olmak istiyorsanız, en başından itibaren yanınızdayız. Daha yatacağınız hastaneyle iletişime geçerken sizi destekliyor ve yakınlarınızın konaklamasıyla ilgileniyoruz.

Özellikle ambulans uçuşunuzun organizasyonu ile ilgileniyoruz. Eğer tarifeli bir uçakla uçmak istiyorsanız, hava yolu şirketiyle gerekli tüm görüşmeleri sağlıyor ve size bir uçuş refakatçısı temin ediyoruz. Ambulans jeti ile gerçekleşecek hasta transferinde dilediğiniz tarihte içinde uzman sağlık ekibi olan, size uygun bir uçak temin ediyoruz.

Tarifeli uçak ya da ambulans jeti fark etmeksizin, her hâlükârda “yataktan yatağa” servisimizden faydalanıyorsunuz. Talebiniz doğrultusunda sizi ambulansla evden ya da hastaneden alıyor ve havalimanına götürüyoruz. ABD’deki varış havalimanında da sizi direkt yatacağınız hastaneye götürecek bir ambulans aracı beklemekte oluyor.

Sorularınız mı var?

Daha fazla bilgiye soru cevap anketimizde ulaşabilirsiniz. Burada organizasyona ve ambulans uçuş sürecine yönelik detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin

Uluslararası ekibimiz her gün yirmi dört saat hizmetinizde. Memnuniyetle size tedavi için ABD’ye gidiş imkanlarınızı anlatırız. Bize danışmanız elbette ücretsizdir.

Bizimle iletişime geçin