Tatilde hastalanmak: Tıbbi nakil hizmeti

Okuma süresi: 2 dakika

Tatilde başınıza acil bir sağlık sorunu gelmez diye bir şey yok. Kaza veya aniden gelen ağır bir hastalık hem de yabancı bir ülkede? Kimsenin başına böyle bir şey gelmesini istemeyiz. Ancak çok az kimse böyle bir durum karşısında hazırlıklıdır. Tatilde aniden hastalanırsak ne yapılmalıdır? Hasta oturarak yolcu uçağı ile taşınamaz durumda ise, gerekirse tıbbi nakil hizmeti nasıl organize edilir?

Ambulans uçağı ve sedyede yatan hasta

Tatilde beklenmedik acil durumlarda tıbbi nakil hizmeti

Hayat sürprizlerle doludur. Sabah sağlıklı bir şekilde uçağa bindiğiniz ve Tayland’daki plaj tatilini dört gözle beklediğiniz halde aynı günün akşamında kırık veya felç nedeniyle hastanede yatıyor olabilirsiniz. Ciddi hastalıklar uzun süre hastanede kalmayı veya ameliyat edilmeyi gerektirdiğinde, çoğu hasta Türkiye'de kendi vatanında tedavi edilmek ister. Hastalığın ağır olması nedeniyle hastanın kendi başına geri uçması mümkün değilse, Hava Ambulans Merkezi hızlı ve bürokrasi ile vakit kaybetmeden yardımcı oluyor.

Örnek:

Yaşlı bir kadın kızıyla birlikte Yunan adalarında tatil yaparken, aniden safra kesesinde çok ağrılı işlev bozuklukları meydana geldi. Oradaki doktorlar hastanın ameliyat edilmesi konusunda hemfikirdi. Hasta, ameliyatın Türkiye'de yapılması konusunda ısrar etse de, ağrıların yoğunluğu derhal müdahale gerektirdi. Kızı bizimle iletişime geçip hava ambulans hizmeti talep etti. Biz derhal harekete geçtik. Talep bize ulaştıktan 24 saat sonra hastanın Yunan adalarindaki hastaneden ülkesindeki bir Türk hastanesine transferini gerçekleştirebildik. Hasta orada aynı gün başarılı bir ameliyat geçirdi.

Tatilde hastalanmak: Geri uçuş nasıl gerçekleşir?

Tıbbi nakil hizmetini daima aciliyet, mesafe ve mevcut sağlık durumuna göre bireysel olarak planlıyoruz. Birçok durumda hava yoluyla tıbbi nakil tavsiye edilir. Yunan adalarında hastalanan hastanın durumunda ambulans uçakta karar kıldık. Bunun iki önemli sebebi var:

  • Hasta şiddetli ağrı çekiyordu ve gereksiz yere zaman kaybetmeye gerek yoktu. Ambulans uçak ile mümkün olan en hızlı tıbbi nakil sağlandı.
  • Ambulans uçakta gerekli uzman sağlık personelve gerekli tıbbi ekipman rahatça taşınabilir. Böylece hastaya her an gerekli tıbbi bakım yapıldı.

Ambulans uçağımız dünyanın her yerine uçuyor ve her an her yerde kullanıma hazırdır. Sizin için yataktan yatağa transferi organize etmekle kalmayıp, ambulansla kara transferini de planlıyoruz.

Hastaların sağlık durumları izin verirse yolcu uçağı ile tıbbi nakil hizmeti de planlıyoruz. Bu transfer şekli ambulans uçağa göre daha ekonomik bir alternatiftir. Yolcu uçağında hasta için özel bir yer ayrılır. Diğer yolculardan ayrı seyahat eder ve yatarak da transfer edilebilir. Uzman sağlık ekibi burada da uçuşa eşlik eder ve sancı veya başka acil bir durumda derhal müdahale edebilir.

Tıbbi nakil hizmeti sigorta olmadan da mümkün mü?

Evet. Yurt dışı sağlık sigortası ani bir hastalık durumunda tıbbi nakil masraflarını sadece nakil "tıbbi açıdan gerekli" görüldüğünde, karşılar. Bu da, tatil ülkesindeki tıbbi standartların uygun tedavi için yeterli olmadığı anlamına gelir.

Yukarıdaki örnekte böyle bir durum söz konusu değildir: Yunan adalarındaki tıbbi olanaklar artık orada tıbbi tedavinin mümkün olabileceği kadar gelişmiş durumda. Ancak hastanın nakli "tıbbi açıdan mantıklı görüldü", zira hasta Türk doktorlarına daha çok güveniyordu, ülkesinde daha iyi anlaşabiliyordu ve ailesinin yakınında olmak istiyordu. Masrafları bu durumda kendisi üstlendi.

Hava Ambulans Merkezi tatilde hastalanma durumunda sigorta durumundan bağımsız olarak tıbbi nakil hizmeti organize eder.

Sorunuz var mı?

Tıbbi nakil organizasyonu hakkında daha fazla bilgi ister misiniz? Çok sayıda yararlı bilgiyi SSS başlığı altında sizin için derledik.

Bizimle iletişime geçin

Aradığınız bilgiyi bulamadınız veya yurt dışında hastalandınız ve tıbbi nakil hizmeti için ücretsiz ve bağlayıcı olmayan bir teklif almak mı istiyorsunuz? Bizi günün her saatinde arayabilirsiniz. Bize ayrıca aşağıdaki yollardan ulaşabilirsiniz:

Bizimle iletişime geçin