Tatilde hastalanmak - Sizi evinize götürüyoruz

Kimse aklına getirmek istemese de herkes yurtdışında tatil yaparken kaza geçirebilir veya ağır hastalanarak kendi ülkesine geri getirilmek zorunda kalabilir. Hastanın durumunun ciddiyetine göre, bazı durumlarda yoğun bakım transferi de gerekli olabilir.

Beyaz önlüklü doktor

Bu gibi olaylarda çoğu insan ilk önce sigorta şirketi ile görüşür. Sigorta kapsamına bağlı olarak sigorta şirketi çoğunlukla masrafların bir kısmını karşılar veya yurt dışından tıbbi nakil hizmetini kendisi organize eder. Ancak sigorta şirketi tarafından bu kapsamda en sık sorulan sorulardan biri, hasta transferin “tıbbi açıdan gerekli” olup olmadığıdır.

Ne yazık ki hastanın "gerekli" kavramından anladığı ile sigortanın anladığı her zaman örtüşmez. Bu gibi durumlarda Hava Ambulans Merkezi’nin tıbbi nakil hizmetinden yararlanmakta fayda vardır. Elbette dünyanın neresinden olursa olsun her bir hastayı, yurt dışı sigortası olmasa bile, istediği ülkeye naklediyoruz. Sigorta şirketinin bahsettiği "gerekli" kavramı gibi bürokratik engeller ile vakit kaybetmiyoruz. Yurt dışından hasta nakline ihtiyacı olan her bir kişinin durumu bizim için önemlidir ve elbette tıbbi açıdan gereklidir. İhtiyaç halinde birkaç saat içinde kalkışa hazır olabiliriz.

Yurt dışından tıbbi nakil süreci

Hava Ambulans Merkezi aracılığıyla yurt dışından tıbbi nakil hizmeti tam olarak nasıl organize ediliyor?

  1. Öncelikle bize durumunuzu anlatabilmeniz ve talep yönlendirmeniz için birçok olanak sunuyoruz: Telefon, e-posta veya iletişim formu. Eğer durum çok acil ise, telefon ile iletişime geçmek her zaman en iyi ve hızlı yoldur. Sizin için günün 24 saati göreve hazırız. Sorularınızı bize böylece dilediğiniz zaman yöneltebilirsiniz. Eğer farklı sebeplerden ötürü bizi arayamıyorsanız, biz sizi dünyanın neresinde olursanız olun, örn. Avustralya, Peru veya Namibya, ücretsiz ve bağlayıcı olmadan geri ararız. Bize e-posta ile ulaşmanız yeterlidir.
  2. Sizden hastanın sağlık durumu, uçuş rotası, refakatçi sayısı, vs. ile ilgili gerekli tüm bilgileri aldıktan sonra, derhal çalışmaya başlıyoruz ve sizin için yurt dışından tıbbi nakil hizmetinin tamamını kapsayan bağlayıcı olmayan ve ücretsiz bir fiyat teklifi oluşturuyoruz.
  3. Bizden alacağınız yazılı teklifi aileniz veya arkadaşlarınız ile detaylıca görüşebilirsiniz.
  4. Şartlar uygun olduğunda ve teklifimizi onayladığınızda, yurt dışından tıbbi nakil hizmetinin hazırlıklarına başlıyoruz ve hava ambulans hizmeti için gerekli tüm izinleri alıyoruz. Çoğu durumda hastayı tedavi edildiği hastaneden havaalanına transfer etmek için ambulans aracını da organize ediyoruz. Tüm yurt dışından tıbbi nakil hizmetlerinde, hasta transferinin tamamını tek elden organize ettiğimiz kapsamlı yataktan yatağa hizmetimizi kullanıyoruz. Hasta transfer etmenin en özenli yolu budur.
  5. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra size uçuş zamanı, uçak bilgileri ve buluşma noktalarının bulunduğu uçuş planını ulaştırıyoruz.
  6. Havaalanına kara transferini de bizim organize etmemizi talep ettiğinizde, hastayı kararlaştırılan tarihte (kısa reaksiyon sürelerimiz sayesinde çoğu zaman aynı gün) bulunduğu yerden, örn. otel, ev veya hastaneden alıyoruz. Uzman sağlık ekibimiz hastayı ambulans aracıyla havaalanına, çoğu zaman ambulans uçağın hazır beklediği ön alana kadar getiriyor.
  7. Ambulans uçak derhal havalanıyor ve hastayı güvenli, hızlı ve tıbbi bakım eşliğinde varış havaalanına naklediyor. Oradan hasta ambulans aracı veya cankurtaran aracıyla alınıyor ve varış hastanesine götürülüyor. Bu hizmet yataktan yatağa hizmetimiz kapsamındadır. Elbette hasta yakınları bu kara transferlerini kendileri de organize edebilirler, bu gibi durumlarda bize daima her türlü sorunuzu yönlendirebilirsiniz.

Sorunuz var mı?

Tıbbi nakil organizasyonu hakkında daha fazla bilgi ister misiniz? SSS bölümünde sizin için birçok yararlı bilgi derledik.

Bizimle iletişime geçin

Sorularınız varsa veya tıbbi nakil hizmeti için bağlayıcı olmayan bir teklif almak isterseniz bizi günün her saatinde arayabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin