Seyahatte hasta transferi: Hava Ambulans Merkezi ile evinize gidin

Okuma süresi: 2 dakika

İster gemi seyahati, şehir turu veya kayak tatilinde olun: Her zaman ve her yerde başınıza acil bir durum gelebilir. Kimse bunu aklına getirmek istemese de yurt dışı tatiliniz sırasında geçirdiğiniz bir kaza veya ani bir hastalık hızlıca ciddi bir probleme dönüşebilir, özellikle de Avrupa dışındaysanız. Böyle durumlarda Hava Ambulans Merkezi yardımınıza koşar.

Reiserücktransport: Die Ambulanzflug-Zentrale bringt Sie nach Hause

Hasta transferi örnekleri

Örnek 1: Tayland seyahatinden tıbbi nakil hizmeti

İki arkadaş lise mezuniyetinden sonra 3 aylığına Arjantin’e seyahate çıkar. Bir ay sonra, arkadaşlardan biri sivrisinek ısırığı nedeniyle hastalanır. Yerel doktorlar hastalığın sebebini anlayamazlar. Ebeveynler derhal Hava Ambulans Merkezi üzerinden Tayland'dan hasta nakli organize ederler. Uluslararası hava ambulans hizmetleri çerçevesinde hastayı Tayland’dan Türkiye'ye geri getiriyoruz. Yerel doktorlarla görüşüp her iki ülkede ambulans aracı ile kara transferini de organize ediyoruz.

Örnek 2: İspanya seyahatinden tıbbi nakil hizmeti

Bir aile uçakla, üç haftalığına İspanya’da bir otele tatile gider. Çocuklardan biri havuzda yüzerken kaza geçirir ve travmatik beyin hasarı meydana gelir. Ebeveynler, ilk tıbbi müdahaleden sonra tedaviye Türkiye'de devam etmek isterler. Hava Ambulans Merkezi’ni hasta nakli için görevlendirirler. Nakil talebini oluşturduktan hemen sonra organizasyonumuz başlar. Sadece 12 saat içinde küçük hastamız Türk doktorları tarafından tedavi altına alınır.

Kısa mesafelerde helikopter ile hasta nakli

Hangi uçağın tıbbi nakil hizmeti için uygun olduğu, büyük ölçüde hastanın sağlığına bağlıdır. Kritik zamanlı acil durumlarda çoğu zaman helikopter kullanılır. Helikopter, hastanenin yakınında herhangi bir yerden kalkabilir veya herhangi bir yere inebilir. Hızlı ve aksamasız bir tıbbi nakil hizmeti sağlar. Ancak helikopter sadece kısa mesafelerde kullanılabilir, örneğin Türkiye içinde bir hastaneden diğer bir hastaneye gibi. Egzotik ya da Avrupa dışı ülkelerden Türkiye'ye geri götürülmek istenen hastalar genellikle ambulans uçak ile alınır çünkü helikopterin uçuş menzili nispeten kısadır ve böylece sadece kısa mesafeler için kullanılır.

Tıbbi nakil masrafları: Sigorta şirketi tıbbi nakil masraflarını karşılamaz ise ne yapılmalıdır?

Sigorta şirketinden nakil masrafları karşılama konusunda ret bildirimi alan hastalar çoğu zaman şoka girer: Sağlığınız veya iyileşmeniz yurt dışı seyahatinden geri getirilmenize bağlı ise ve sigorta şirketi masrafları karşılamamakta ısrar ediyorsa, ne yapılmalıdır? Böyle durumlarda Hava Ambulans Merkezi hızlı ve bürokrasi ile vakit kaybetmeden yardım eder. Bizi aramanız yeterlidir. Hasta veya hasta yakını Hava Ambulans Merkezi’ne durumu anlatır ve hemen akabinde tıbbi nakil hizmeti için ayrıntılı ve şeffaf bir teklif hazırlanır. Teklif onaylandığı takdirde planlamaya geçilir. Sunduklarımız aşağıdaki hizmetleri içerir:

  • Uygun bir ambulans uçağın sağlanması
  • Ambulans ile kara taşımacılığı organizasyonu
  • Doktor ve hastanelerle iletişim için tercüman
  • Eşlik edecek sağlık personelinin sağlanması
  • Bürokratik işlemler

Teklif onaylandıktan sonra, tarih ve buluşma noktalarının belirtildiği bir uçuş planı alırsınız.

Hava Ambulans Merkezi: Günün her saatinde hasta nakli organize ediyoruz

Hastalarımız ve yakınları Hava Ambulans Merkezi’ne günün her saatinde ulaşabilirler. Yetkin çalışanlarımıza durumunuzu anlattıktan sonra, bir sonraki adımlar konusunda bilgilendirilirsiniz. Sizin için en kısa sürede bir teklif hazırlarız ve dönüş seyahatiniz için tıbbi nakil masraflarını şeffaf bir şekilde hesaplarız. Bundan sonra başka hiçbir şey ile ilgilenmenize gerek kalmaz. Yataktan yatağa tıbbi nakil hizmetini organize ediyoruz. Hastanın ambulans ile kara transferi de masraflara dahildir. Yurt dışındaki resmi makamlar ve doktorlarla iletişim de Hava Ambulans Merkezi üzerinden sağlanır. Siz iyileşmenize bakın, gerisi bizde.

Sorunuz var mı?

Tıbbi nakil organizasyonu hakkında daha fazla bilgi ister misiniz? SSS bölümünde sizin için birçok yararlı bilgi derledik.

Bizimle iletişime geçin

Sorularınız varsa veya tıbbi nakil hizmeti için bağlayıcı olmayan bir teklif almak isterseniz bizi günün her saatinde arayabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin