Sağlık Bakanlığı hava ambulansı hizmeti nedir?

Okuma süresi: 2 dakika

Sağlık Bakanlığı hava ambulansı hizmeti ihtiyaca yönelik uçak ve ambulanslarla desteklenen, acil ve hayati gereksinimler doğrultusunda hastanın naklinin gerçekleştirildiği bir bakanlık hizmetidir. Yurt içi ve yurt dışı operasyonları bulunan Sağlık Bakanlığı hava ambulansı hizmetinden faydalanabilmeniz için belirli şartların oluşması gerekir. Birçok parametrenin etkili olduğu bu durumda, ihtiyacın aciliyeti ve olayın hayati önemi ön plana çıkarken, kara yoluyla ambulans hizmetinin yetersiz kalması gibi temel etmenler göz önünde bulundurulur. Öncelikli olarak organ nakli vakalarında, yoğun bakım ünitelerinin yetersiz kaldığı anlarda, afet olaylarında ve benzeri durumlarda Sağlık Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nce uygun görülen görevlerde Sağlık Bakanlığı Hava Ambulans hizmetini ücretsiz olarak alabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı hava ambulansı

Sağlık Bakanlığı hava ambulans hizmetinden nasıl faydalanabilirim?

Ancak hastanın bir hastaneden farklı bir hastaneye veya yurt dışı transferi hususunda Sağlık Bakanlığı ambulans uçağının hizmetinize sunulması için gerekli şartları karşılayıp karşılamadığınız, Sağlık Bakanlığı Genel Müdürlüğü’ne yapacağınız başvuru çerçevesinde değerlendirilir. Bu süreç birçok bürokratik işlemi beraberinde getirebilir. Sağlık Bakanlığı hava ambulansı ile hastanızın tıbbi naklinin gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceğinin kararı Genel Müdürlük tarafından alınmaktadır. Hastanızın bilgileri ve durumunuzun detaylarıyla birlikte başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı hava ambulans naklinizi gerçekleştirmezse:

Merak etmeyin, biz yanınızdayız!

Sağlık Bakanlığı hava ambulansı hizmetini sunmak için şartlarınızı yetersiz bulmuş olabilir veya hastanız için uzun sürebilecek bürokratik işlemler nedeniyle zaman kaybetmek istemiyor olabilirsiniz. İşte bu noktada hiçbir bürokratik işleme takılmadan dünyanın dört bir yanına Hava Ambulans Merkezi ile uçabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda, şartlarınıza ve size özel ücretlendirmelerle hava ambulansı ihtiyacınızı karşılamak için yanınızdayız. Uçuş öncesi sizle yaptığımız görüşmeler neticesinde maliyetleri optimize ederek en uygun teklifi sunacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Uçuşun gerçekleşeceği mesafe, kullanılacak hava aracının niteliği, hastanın durumu, refakatçi sayısı, durumun aciliyeti ve kara ulaşımının mesafesi gibi temel etmenler göz önünde bulundurularak sizin için hazırlanan özel teklifimizi almak için lütfen bizimle iletişime geçin. İster internet sitemizde bulunan iletişim formunu doldurarak ister telefonla bizi arayarak detaylar hakkında ekibimizi bilgilendirmeniz durumunda teklifinizi ücretsiz olarak hazırlatabilirsiniz.

“Yataktan yatağa” hizmet anlayışımızla, 40 yılı aşkın uluslararası tecrübemizle, karşılaştığınız sağlık sorunlarında dilediğiniz noktaya hava ambulanslarımız aracılığıyla sizi güvenle ulaştırıyoruz. Sizin veya yakınlarınızın başına gelebilecek talihsiz durumlarda, uzman doktor ve personellerimizle birlikte hastanın en rahat edeceği şekilde ihtiyaç olan nakli gerçekleştiriyoruz. Sizin için hayatın zorluklarını kolaylaştırıyoruz.

Özel sağlık sigortası ile ücretsiz hava ambulans hizmeti almak mümkün mü?

Özel sağlık sigortanız aracılığıyla ücretsiz tıbbi naklinizi gerçekleştirebiliyoruz. Ancak bağlı olduğunuz sigorta şirketindeki poliçenizin bu ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığını incelemeniz gerekiyor. Bazı durumlarda sigorta şirketleri ücretin tamamını karşılarken bazı durumlarda ise bir kısmını karşılayabiliyorlar. Sigortanızla iletişime geçmeniz durumunda, işleminizin sigortanız tarafından ödenme ihtimali konusunda bilgi alabilirsiniz.

Hava Ambulans Merkezi ile ihtiyaca özel seçeneklerle tıbbi hasta nakli

TÜV SÜD sertifikalı, ISO 9001 standartlarına uygun hava ambulanslarımızın her biri farklı ihtiyaçlarınıza cevap verecek şekilde tasarlanmıştır. Ambulans jeti ve helikopteri seçeneklerinin yanı sıra, hastanın, şartlarının stabil olması durumunda, uzman doktor ekibi eşliğinde yolcu uçağıyla seyahat etmesi de mümkün. Her ihtiyacınıza cevap veren çözümleri size sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Hastanın ihtiyaçlarına göre ek ekipmanlarla desteklenebilen sabit yoğun bakım üniteli, tam donanımlı ambulans jetlerimiz sayesinde tıbbi nakillerimizi en hızlı şekilde gerçekleştiriyoruz. Jetlerimizin yanı sıra, kara transferi gerektirmediği için direkt hastaneye ulaşım sağlayan helikopter ambulanslarımız da standart yoğun bakım donanımına sahip.

Daha uygun fiyatlı bir opsiyon olan yolcu uçağı ile nakil seçeneğinde ise üç farklı alternatifiniz bulunuyor. Oturarak yolculuk yapabilecek hastalar için medikal eskort eşliğinde naklinizi gerçekleştirebiliyoruz. Ayrıca hasta kompartımanı (PTC) bulunan yolcu uçaklarda ağır hastalar için hava ambulansı gibi tam donanıma sahip özel bir alanda sedyeli tıbbi nakil de gerçekleştiriyoruz.

Sorunuz mu var?

Tıbbi nakil hizmetinin seyri ile ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz? SSS bölümünde hastalarımızın sıkça sorduğu soruların cevaplarını derledik.

Bizimle iletişime geçin

Ücretsiz ve bağlayıcı olmayan teklif almak için tek yapmanız gereken bize ulaşmak ve durumunuzu anlatmak. İşin geri kalanını ise uzman ellere bırakmak. Bizi günün her saatinde arayabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin