Ne tür ambulans uçakları vardır?

Okuma süresi: 1 dakika

Bir ambulans uçak diğer bir yaygın tabirle cankurtaran uçağı veya hasta nakliye uçağı, ister turboprop ister jet tahrik ile uçsun, özel olarak hasta transferi için donatılmış bir uçaktır.

Ambulans uçağı ve ambulans aracı

Turboprop ile çalışan ambulans uçağı

Turboprop ile uçan ambulans uçaklar ambulans jetlere nazaran daha yavaştır, ancak belirgin olarak daha ekonomiktir ve jetlerin inemediği küçük pistleri olan küçük yerel havaalanlarına inebilirler. Örn. King Air 90, King Air 200, Piper Cheyenne, Beechcraft vs. gibi turboprop motorlu ambulans uçaklar varış noktasına çok daha yakın bir yerde inebilirler.

Jet tahrik ile çalışan ambulans uçağı

Sık kullanılan ambulans jet modelleri, örn. Learjet, Citation Bravo, Citation Mustang, Bombardier Challenger, Boeing Business Jet, Hawker, Embraer Phenom, daha hızlı ve uzak menzilli olduklarından kıtalar arası tıbbi nakil hizmetleri ve hasta transferi için uygundur.

Durumunuza uygun ambulans uçağı

Elbette kiralamak istediğiniz ambulans uçağı kendiniz seçebilirsiniz. Size herhangi bir zorunluluk getirmiyoruz. Bir ipucu: Uçak ile yurt dışından tıbbi nakil hizmetine veya başka herhangi bir hasta nakil hizmetine ihtiyacınız olursa, kullanıma sunduğumuz ambulans jet, ambulans uçak veya ambulans helikopter modellerimiz hakkında öncesinde bilgi alabilirsiniz.

Sorunuz var mı?

Tıbbi nakil organizasyonu hakkında daha fazla bilgi ister misiniz? SSS bölümünde sizin için birçok yararlı bilgi derledik.

Bizimle iletişime geçin

Sorularınız varsa veya tıbbi nakil hizmeti için bağlayıcı olmayan bir teklif almak isterseniz bizi günün her saatinde arayabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin