Maymun çiçeği hastalığı ile uçmak? Hava Ambulans Merkezi ile sorun değil

Okuma süresi: 2 dakika

Korona virüsten sonra, ender görülen başka bir hastalık daha yayılmakta: Maymun çiçeği. Hastalık İspanya, Portekiz, İtalya, İngiltere ve ABD'nin ardından şimdi de Almanya' da görülmeye başlandı.

Maymun çiçeği, diğer birçok viral hastalıklarda olduğu gibi, hayvanlardan insanlara bulaşan ve aynı zamanda çiçek hastalığına benzer şekilde Ortopoks virüs cinsine ait bir hastalıktır. Şimdiye kadar hastalığa yoğun olarak Batı ve Orta Afrika'da rastlanılmıştır ve ilk olarak 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 9 aylık bir bebekte görülmüştür. Mayıs 2022'nin başından bu yana Avrupa, İngiltere ve ABD'de birçok vaka görülmüştür. COVID-19'un aksine, virüsün hızla yayılabileceği ve pandemiye yol açabileceği düşünülmemektedir, çünkü maymun çiçeğinin bulaşıcılık oranı daha düşüktür. Korona veya grip gibi diğer viral hastalıklardan farklı olarak maymun çiçeği salgına dönüştüğünde bulaşıcı olur. Ancak, hastalık özellikle küçük çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler için tehlike oluşturabileceğinden dikkatli olunmalıdır.

Belirtileri nelerdir?

Maymun çiçeği ile enfekte olan kişiler çeşitli belirtileri fark edebilirler. Belirtiler arasında:

  • Ateş
  • Baş ağrısı
  • Boğaz ağrısı
  • Öksürük
  • Kas ağrıları
  • Lenf düğümlerinin şişmesi
  • Deride döküntü

Enfeksiyon 14 ila 21 gün arasında sürer. Genel olarak maymun çiçeği enfeksiyonu hafif atlatılabilir, fakat nadir durumlarda hastalık ciddi bir seyir izleyebilir.

Maymun çiçeği hastalığı bulaşıcı mıdır?

Maymun çiçeği bulaşıcıdır. Virüs, cilt sıyrıkları, solunum yolu üzerinden enfekte salgılar veya gözler, burun veya ağız yoluyla vücuda girebilir. Hastanın salgılarının bulunduğu nesnelere temas edilmesi halinde bulaş riski oluşabilir. Bu yüzden enfekte kişiler kendilerini izole etmelidir. Robert Koch Enstitüsü 21 güne kadar izolasyon önermektedir.

Peki, bir kişi yurtdışında bulunduğu sırada maymun çiçeği ile enfekte olursa ne olur? Böyle bir durumda, hasta en kısa sürede şüphesiz evine dönmek ister. Ancak, bulaşıcılığı yüksek viral hastalıklarda tarifeli bir uçuş mümkün değildir. Çok sayıda yolcuya bulaşma oranı çok yüksektir. Böyle bir durumda diğer yolcular için bulaşma tehlikesi çok büyük risk oluştururdu.

Maymun çiçeği hastalığına rağmen ambulans uçağı ile evinize hızlı bir dönüş

Yurtdışında maymun çiçeği ile enfekte olursanız, size en kısa süre zarfında ambulans uçuşu düzenleyebiliriz. Ambulans uçaklarımız yoğun bakım ünitesi gibi donatılmıştır, böylece enfekte olan kişide ağır belirtiler olsa bile mümkün olan en iyi şekilde tedavi edilebilir.

Enfeksiyonu önlemek için hastayı, öncesinde de korona hastalarını hızlı ve güvenli şekilde naklettiğimiz gibi, modern bir izolasyon sistemi ile transfer ediyoruz. Enfekte olan kişi bir izolasyon kapsülü içerisinde korunarak seyahat etmektedir. Bu kapsülde, virüslerin kontrolsüz bir şekilde yayılmasını önleyen düşük bir basınç vardır. Peki böyle bir sistemde hastanın bakımı nasıl sağlanır? Kapsülün dış tarafında bulunan bağlantı noktaları sayesinde, tıbbi ekip önemli tedavileri gerçekleştirebilir. Böylece hasta için en uygun bakım sağlanmış olur. Ambulans jetinin hazır hale getirilmesinin yanı sıra, sorunsuz bir transfer sağlamak adına şehir ve varış noktasındaki kara transferi ile ilgilenmekten de mutluluk duyarız. Bunun için modern donanımlı araçlar kullanılmaktadır. Burada da bulaşıcılığı önlemek adına efekte olan hastayı dış etkenlere karşı korumak için özel bir sedyede transfer ediyoruz - elbette tıbbi ekip kontrolü altında.

Maymun çiçeği hastalığı ile uçmanın maliyeti ne kadar?

Ücret hesaplaması birçok nedene bağlı olduğundan, maymun çiçeğine yakalanan hastalar için hava ambulans uçuşunun ne kadara mal olacağı genel olarak cevaplanamaz. Bunlar özellikle söz konusu durumlara bağlıdır:

  • Hastanın durumu
  • Aciliyet
  • Refakatçiler
  • Kara transferi

İlk kişisel görüşmemizde size tüm olanakları sunmaktan ve ardından bireysel, bağlayıcı olmayan bir teklif hazırlamaktan mutluluk duyarız.

Bu bölümden hava ambulans uçuşu maliyeti hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenebilirsiniz.

Hava Ambulans Merkezi: Hastanın eve dönüş transferi için doğru adres

Bulaş riski taşıyan hastaların transferi konusunda uzun yıllara dayanan tecrübemiz sayesinde kısa süre içerisinde dünya çapında ambulans uçuşları organize edebiliyoruz. Birçok dile hakim olan personelimiz tüm organizasyon işleri ile ilgilenecek ve dilerseniz sorunsuz bir hasta nakli için gerekli tüm izinleri alacaktır.

Bizimle iletişime geçin