Kanser ve Uçuş: Kanser hastalarının ambulans uçağı ile nakli

Okuma süresi: 2 dakika

Hepimizin bir yakını, arkadaşı veya aile üyelerinden birinin kanser hastalığı ile mücadele ettiğini söyleyebiliriz. Bu hastalık sürecini yakından yaşayanlar ya da şu anda yaşamakta olanlar tedavinin de kanser hastası için oldukça önemli olduğunu bilmektedirler. İnsanlar sevdiklerini hayatta tutabilmek için dünyanın en uzak yerlerine bile gitmeyi göze alırlar. Yurt dışında sunulan tedavi hizmetleri ile kanser hastasını buluşturmak için ambulans uçağı ile nakil, konforlu ve hasta sağlığı açısından da yararlı bir seçenektir.

Kanser nedir?

Krebszellen

Kanser, vücuttaki organ ya da dokularda bulunan hücrelerin kontrolsüz bir şekilde büyümesi ve çoğalmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Kanser hastalığı dünyada her yıl yaşanan ölümlerin sebepleri arasında ikinci sıradadır ve her insanı farklı şekillerde etkileyen çeşitli türleri vardır. Günümüzde 200’ün üzerinde kanser türü tespit edilmiştir ve bu sayı giderek artmaktadır.

Kanserin tedavi yöntemleri nelerdir?

Sevdiklerimizi ya da kendi hayatımızı kanser hastalığı nedeniyle kaybetmemek için her türlü tedavi imkanını kullanmak, elimizden gelenin fazlasını yapmak isteriz. Modern tıbbın son yıllarda insanların kullanımına sunduğu yeni teknolojiler ve tedavi yöntemleri sayesinde ise seçeneklerimiz artmaktadır. Kanser cerrahi olarak, kemoterapi ve radyoterapi gibi artık hepimizin adına aşina olduğu yöntemlerle tedavi edilse de deneysel ya da etkisi kanıtlanmış yeni metotlar da iyileşme sürecinin bir parçası olabilmektedir. Örneğin Küba’da özellikle akciğer kanserinin tedavisi için kullanılan bir aşı üretilmiş, yıllardır insanlar dünyanın dört bir yanından buraya giderek bu aşıyı kullanmış hatta olumlu etkilerini görmüşlerdir.

Almanya’da bulunan Köln İmmünolojik Onkoloji Merkezi (Immun-Onkologisches Zentrum Köln - IOZK) ise kanser hastalarına yönelik yeni bir tedavi yöntemi uygulamaktadır. Her hastaya özel olarak hastanın vücudundaki kanserli hücreleri laboratuvarlarda duyarlı hale getirdikten sonra birtakım kanser proteinleri yükleyerek oluşturdukları bir karışımın aşı şeklinde hastaya uygulanmasına dayanan bu immünoterapi yöntemi başarı oranını arttırmaktadır. Yine ABD’de onlarca hastahanede dünyanın en iyi doktorları, hastalar ve yakınlarıyla birlikte kansere karşı savaşıyor. ABD’deki tedavi imkanları hakkında arkadaşlarımız size telefon görüşmesinde yardımcı olacaktır.

Bombardier Challenger 650

Kanser hastalarının uluslararası nakil koşulları

Gördüğümüz üzere dünyanın her yerinde kanser hastalığına iyi gelen çeşitli tedaviler mevcut. Ancak kanser hastalarının medikal durumu zaman zaman bu tür uzun yolculukları yapmayı oldukça zorlaştırır ve doktorlar bu tür seyahatlere onay vermemektedir. Ambulans uçağı ya da uluslararası hasta nakil hizmetleri bu noktada devreye girerek kanser hastanızın kendisi için uygun olan tedaviye en hızlı ve konforlu biçimde ulaşmasını sağlıyor.

Bu aşamada hastanızın hangi ülkede tedavi edileceğine dair bir karar vermek ve sonrasında bizi aramanız yeterli olacaktır. Hastanın tıbbi belgelerini temin ettikten sonra, uçuş doktorlarımız kanserin neden olduğu halsizlik, bitkinlik, yorgunluk veya ona eşlik eden yüksek tansiyona yatkınlık, kalp veya solunum hastalığı gibi sorunlara yol açan hastalıkları göz önünde bulundurarak, yolcunun ambulans uçağı ile mi yoksa kara ambulansı ile mi nakledilmesi gerektiğine dair karar vermektedir.

Yolcu uçağında hasta nakli

Yurtdışına kanser hastalarını, yataktan yatağa nakil etmek için birkaç farklı yol izlenebilir. Bunlardan ilki tarifeli bir yolcu uçağında seyahat etmektir. Kanser hastası, hasta yakınları ve onlara eşlik eden uzman bir doktor ya da sağlık görevlisi ile birlikte ya Business Class konforunda ya da hastanın sağlık durumu ve uçuş koşullarıyla ilişkili olarak özel bir sedye üzerinde uçuş yapar.

Ambulans jeti ile hasta nakli

Bir diğer seçenek ise ambulans jetleridir. Bu jetlerde sabit bir yoğun bakım ekipmanının yanında kanser hastasının sağlığını koruyabilecek birçok tıbbi donanım mevcuttur. Hatta hastanın ihtiyacına göre ek ekipmanlar da bu sisteme entegre edilebilmektedir. Ayrıca gerekli durumlarda kullanılmak üzere kabin basıncını deniz seviyesine göre ayarlama imkânı (deniz seviyesinde uçuş) bulunur. Belki de en önemlisi, ambulans uçağı ile yapacağınız bu yolculuk sırasında kanser hastanıza uzman doktor ve tecrübeli sağlık personeli uçuşta hazır bulunur ve hastanızın durumunu an be an takip ederek olası komplikasyonlara hızlıca müdahale etme şansına sahip olurlar.

Kanser hastalarının yurt dışına nakil maliyeti

Kanser hastalarının tedavisini sürdürme amacıyla yapılmakta olan bu nakil işleminin maliyetini en çok etkileyen faktör kat edilecek olan mesafedir. Doğal olarak uzun mesafeli nakil işlemleri kısa mesafeli olanlara oranla daha masraflıdır. Yine hastanın sağlık durumu ve buna bağlı olarak kullanılacak ekipman ve yolculukta eşlik refakatçilerin sayısı maliyeti belirleyen diğer unsurlardır. Bütün bunlar her kanser hastası için ayrı ayrı değerlendirilmek durumunda olduğundan net bir fiyat almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin