Hırvatistan’dan hasta transferi

Okuma süresi: 3 dakika

Özellikle Adriyatik Deniz her yıl sayısız turist çekmektedir. Rüya gibi plajlar ve tablo gibi liman şehirleri turistleri cezbetmektedir. Hırvatistan gençlere, ailelere ve yaşlılara hitap etmekte ve herkese bir şeyler sunmaktadır. Fakat ani bir hastalık ya da kaza tatil keyfini bir anda sonlandırabilir. Birçok turist Hırvatistan’ın sağlık sistemine pek güvenmediğinden , hızlı bir şekilde yurt dışından geri getirilme talebinde bulunmaktadır.

Dubrovnik sahili

Hırvatistan’dan hasta transferi için nedenler

Hırvatistan, sağlık sektöründe kalifiye eleman eksikliği ile mücadele vermektedir. Ülkenin Avrupa Birliğine katılması ile birçok iyi eğitimli Hırvat geleceğini maaş seviyesi daha yüksek ülkelerde kurmak istemektedir. Buna doktorlar ve hasta bakıcıları da dahildir. Bu nedenle Hırvat klinikleri eleman eksikliği yaşamaya başlamış ve 1000.000 kişi başına düşen hastane sayısı da oldukça düşüktür. Hırvat sağlık sistemi aşırı yüklü olarak geçmektedir.

Bunun yanı sıra yabancı hastalar bulundukları yerdeki klinik personeli ile çoğu zaman iletişim kurmakta zorlanmaktadırlar. Birçok Hırvat okulda İngilizce öğrendiği halde, karmaşık tıbbi açıklamaları anlatmak için dil seviyeleri yetersiz kalmaktadır.

Hastanın yurt dışında bir hastanede yatması hasta için ayrıca psikolojik bir baskıdır. Eş ve dost genellikle bulundukları yerden uzakta oluyor ve böylece hastanın yanında bulunamıyorlar. Fakat tam da bu gibi destekler hastanın iyileşmesi için önemli bir role sahiptir . Özellikle tamamen iyileşmesinin uzun süreceği biliniyor ise.

Hırvatistan’dan hasta transferi için uygun yöntemler

Hırvatistan’dan gerçekleşecek hasta transferi için en uygun yöntem hastanın sağlık durumuna ve transfer güzergâhına göre belirlenmektedir. Genel olarak yurt dışından geri getirilme transferi üç yöntemle mümkündür.

Hava ambulansı

Hırvatistan’dan hasta transferi gerçekleştirmek için hava ambulansı en hızlı ve güvenli yöntemdir. İhtiyaç durumunda hastalara yoğun bakım sağlanabilir. Böylece ağır hastalar dahi sorunsuz transfer edilebilir. Uçuş boyu hastanın bakımından bir uçuş doktoru tarafından yönetilen tecrübeli personelden oluşan bir sağlık ekibi sorumludur. Böylece hasta memnuniyeti en iyi şekilde sağlanmaktadır.

Dünyanın her yerinde bulunan ağımız sayesinde çoğu durumlarda aynı gün içerisinde ya da ertesi gün hava ambulansı hazır hale getirilir. Tarifeli uçuşların aksine, sadece büyük yolcu havaalanlarına değil küçük bölgesel havaalanlarına da iniş yapılabilir. Özellikle hastanın belirlediği konuma daha yakın yerlere iniş yapabilir. Böylece uzun süreli ve zorlayıcı kara transferleri minimuma indirgenir.

Yolcu uçağı

Aciliyeti olmayan durumlarda hasta oturarak ya da yatarak ve elbette tıbbi refakatçılar eşliğinde yolcu uçağıyla Hırvatistan’dan evine götürülebilir. Bu yöntem ambulans jetine kıyasla daha ekonomiktir. Hastanın sağlığından sorumlu olan bir sağlık personeli eşlik etmektedir Durumun aciliyetine bağlı olarak bu ya bir doktor ya da bir sağlık memuru olabilir. Yolcu uçağıyla gerçekleşen her uçuş önce hava yolu şirketiyle görüşülmesi gerektiğinden bir iki günlük hazırlık süresi gerekmektedir. Bu nedenle tarifeli uçuşlar acil bir hasta transferi için uygun değildir.

Eğer hasta oturarak seyahat edebiliyor ise genellikle Business Class’da uçar. Böylece eşlik eden sağlık memuru ihtiyaç duyduğu anda müdahale alanına sahip olur. Hasta da geniş hareketlilik alanından yararlandığı için daha konforlu seyahat edebilme avantajına sahiptir. Maalesef Hırvatistan ve diğer Avrupa ülkeleri arasındaki tarifeli uçuşlarda ayrı bir Business Class yer almamaktadır. Onun yerine hasta iki kişilik koltuk sırasında tek başına oturuyor. Kişisel durumunuza göre koşulların tarifeli uçaklara uygun olup olmadığını memnuniyetle inceleriz.

Tarifeli uçaklarda yataklı bir transfer sadece nadir durumlarda sağlanabilir. Bunun için özel bir hasta sedyesi montajı gerekiyor. Maalesef Hırvatistan ve uçuş hedefi arasında giden uçaklar günde birden fazla sefer yapmaktadır. İniş ve bir sonraki kalkış arasındaki süre çoğu zaman hasta sedyesini monte etmeye yetmiyor. Fakat durumunuza göre tarifeli uçakta yataklı bir hasta transferinin gerçekleştirilebilir olup olmadığını memnuniyetle inceleriz.

Ambulans

Ambulansla yapılan uzun bir transfer hasta için her zaman zorlayıcıdır. Yolculuk hem gerekli sakinlikte gerçekleşmiyor hem de trafik ve yönlendirmelerin yolculuk süresini ne kadar uzatacağı öngörülmüyor. Planlı bir hasta transferi söz konusu olduğu için, ambulansın uyarı ışıklarını yakması yasaktır ve diğer araçlar gibi trafik kurallarına uymak zorundadır. Hastanın sağlığını tehlikeye atmamak için, her şekilde ambulansla yurt dışından geri getirilmenin tıbben makul olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ambulans transferinin mümkün olup olmadığı hastanın net konumuna ve ulaşım hedefine bağlıdır.

Hırvatistan’dan hasta transferinin maliyeti nedir?

Hırvatistan’dan yapılan hasta transferinin maliyeti çeşitli etkenlere bağlıdır. Büyük ölçüde etken olan güzergah ve gerekli transfer yöntemidir. Buna ek olarak durumun aciliyeti, hastanın yanında bulunan kişi sayısı ve hastanın net sağlık durumu da etkenler arasındadır. Bu yüzden her durum için, size ücretsiz ve koşulsuz oluşturduğumuz kişisel bir hesaplama gereklidir.

Yataktan yatağa hasta transferi

Tüm hasta transferinizi tek elden organize ediyoruz. Ambulans ya da tarifeli uçakla yapılan hasta transferinde sizi ambulansla bulunduğunuz konumdan teslim alıyoruz ve en kısa ve güvenli yoldan havaalanına götürüyoruz. İniş sonrası hazır bir ambulans sizi bekliyor ve sağlık personeli eşliğinde sizi hedef hastaneye ya da evinize götürüyor. Elbette teslim alma ve uçuş saatlerini öyle koordine ediyoruz ki gereksiz bekleme süresinden mümkün olduğunca kaçınıyoruz.

Sorularınız var ise

Sizin için yurt dışından geri getirilmenin organizasyonu ve uygulanması hakkında daha fazla bilgiyi SSS bölümümüzde toparladık.

Yurt dışından geri getirilmeniz için hemen iletişime geçin

Hırvatistan’dan hasta transferi için sizin tecrübeli danışmanlarınız biziz. Bize her an 24 saat açık servisimizden ulaşabilir, ücretsiz ve koşulsuz danışabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin