Ambulans uçağı ile mi yoksa yolcu uçağı ile mi hasta nakli mantıklıdır?

Okuma süresi: 1 dakika

Yolcu uçağı ile hasta transferi, hastalarımızı hava yoluyla taşımanın en ekonomik yoludur. Ancak bu sadece ağır olmayan hastalıklarda mümkündür. Yani hastalar nakil esnasında suni solunum veya başka yoğun bakım müdahalesine muhtaç olmadıkları süre, bu mümkündür.

Eğer hasta yolcu uçağında sedye ile uçması gerekirse, uçakta birkaç koltuk çıkartılır ve yerine sedye yerleştirilir. Hastanın yolcu uçağı ile nakledilmesi için yaklaşık 1-2 gün hazırlık süresine ihtiyaç duyulmaktadır.

Önemli: Bu tür hasta nakil hizmeti genelde sadece aktarmasız uçuşlarda mümkündür. Eğer aktarmalı uçuşları göze alıyorsanız, yurtdışından tıbbi nakil hizmetleri yine mümkündür ancak uçuşlarda meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı aksaklıklar ve aksamalar olabilir.

Yolcu uçağı

Yolcu uçağında transfer edilen yoğun bakım hastaları

Genel olarak, yoğun bakım hastalarını PTC (Hasta taşıma kompartımanı) kullanarak yolcu uçağıyla transfer etmek de mümkündür. PTC olarak adlandırılan kompartıman, kapsamlı bir yoğun bakım donanımına sahip sabit bir mini kabindir. Hasta için ayarlanabilir sedye ile birlikte sağlık ekibi için de yer vardır ve her iki tarafındaki ayırma duvarıyla diğer yolcu kabininden ayrıldığından hasta ve hasta yakınlarına özeldir. Bu tür bir tıbbi nakil hizmeti için daha uzun hazırlık süresi gereklidir ve yoğun bakım gözetiminde olan bir hastanın aciliyeti nedeniyle genellikle böyle bir zaman olmaz.

Hava ambulansında transfer edilen hastalar

Birçok durumda, özellikle söz konusu yoğun bakım hastaların transferi ise, tek seçenek özel ambulans uçağıdır. Ambulans uçağı ile hasta transferi veya yurt dışından tıbbi nakil hizmeti çok kısa sürede gerçekleştirilebiliriz ve hasta nakil süresi boyunca hastanın en iyi tıbbi bakımını garanti ederiz.

Burada ne eşlik eden “normal” yolculara, ne de hastanın özel alanının korunmasına dikkat etmek gerekir. Ambulans uçakta sağlık ekibi ve refakatçiler hariç kimse bulunmamaktadır. Dolayısıyla hasta ile rahatça ilgilenebilecek alana sahiptirler. Havaalanındaki işlemler de özel bir ambulans uçak için çok daha kısa sürmektedir, ancak yolcu uçağında hasta transferi gerçekleştirmek için uzun süre beklemek gerekir.

Anlaşıldığı gibi ambulans uçağı ile tıbbi nakil hizmeti her yönden daha avantajlıdır ancak ekonomik açıdan yolcu uçağı ile hasta nakli gerçekleştirmek bazı hastalarımız için tek seçenektir. Bu yüzden bizi istediğiniz saatte arayınız. Durumunuza özel en iyi transfer olanağı konusunda size ücretsiz ve bağlayıcı olmayan danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Sorunuz var mı?

Tıbbi nakil organizasyonu hakkında daha fazla bilgi ister misiniz? SSS bölümünde sizin için birçok yararlı bilgi derledik.

Bizimle iletişime geçin

Sorularınız varsa veya tıbbi nakil hizmeti için bağlayıcı olmayan bir teklif almak isterseniz bizi günün her saatinde arayabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin