Koronavirüslü hasta transferi: Hava ambulansı ile ülkenize dönüş

Okuma süresi: 2 dakika

Korona virüs 2021’de de tüm dünyayı meşgul etmeye devam ediyor. Aşılar henüz tamamlanmadı ve birçok ülke sayısız yeni vakalar bildirmeye devam ediyor. Asıl varyanttan dahan bulaşıcı ve daha tehlikeli yeni mutasyonlar meydana geliyor. Bu nedenle birçok ülkede büyük kapsamlı önlemler alındı ve bazı seyahat kısıtlamaları getirildi.

Buna rağmen birçok yolcu, güncel seyahat kısıtlamaları el verdiğince korona gerçeğinden kaçarak tatile gidiyor. Ayrıca çoğu durumda iş seyahatleri değişiklik göstermeksizin devam ediyor. Bu durumda da ciddi önlemlere rağmen COVİD 19 bulaşma riski oldukça yüksektir. Gitgide daha çok ülke dönüş öncesinde korona testi istediğinden olası bir enfeksiyon daha seyahat ülkesindeyken ortaya çıkıyor.

Krankentransport mit Coronavirus: Frau mit Mundschutz

Bu durumda direkt eve hasta transferi fikri meydana gelir. Bulunulan ülkede virüsün yayılma hızından dolayı çoğu hastane kapasitesinin sınırındadır ve çoğu hastanın memleketindeki sağlık sistemine olan güveni daha yüksektir. Ayrıca anlaşma sorunları ve eş dostun desteği de yurtdışından hasta transferiyle geri getirilme isteğini arttırabiliyor. Tıbbi tedavi değil de sadece karantina gerekse dahi bulunulan ülkede insan kendini hemen tutsak hissedebilir ve memleketine dönmek isteyebilir.

Koronavirüsü taşıyan bir hasta uçak yolculuğu yapabilir mi ?

Yüksek bulaşma riskinden dolayı Koronavirüs şüphesi olan veya hastalık teşhisi koyulmuş bir kişinin tarifeli uçakla seyahat etmesi yasaktır. Hastaların kendi ülkelerine transferi sadece ambulans jeti ile mümkündür. Burada hasta ile tıpkı modern bir yoğun bakım ünitesinde olduğu gibi ilgilenilecektir. Sağlık personelimiz öncellikle hastanın sağlık durumunu kontrol eder ve ambulans uçağı ile transferi mümkün olup olmadığına karar verir. Uçuş doktorlarımız onay verdikten sonra hasta transferi gerçekleşir. Bu süreç şu şekilde ilerler : Uçaktaki tecrübeli bir uçuş doktoru hastanın sağlığından sorumludur ve bunun için en yeni ekipmanı kullanmaktadır.

Ambulans uçakları dünyanın her yerinde en kısa süre içerisinde hazır hale getirilebilmektedir. Bunlar sadece büyük yolcu havaalanlarına değil küçük bölgesel havaalanlarına da iniş yapabilmektedirler. Böylece hasta tedavi göreceği hastanenin en yakın konumuna götürülebilir. Bu şekilde kara transfer süresi en aza indirgenir. Genellikle aynı gün içerisinde ya da ertesi gün hava ambulansı hazır hale getirilmektedir.

Tabi ki ambulans jeti ile uçuşlarda hastanın taşınabilirlik durumu güvence altına alınmalıdır. Uçuş doktoru hastanın medikal raporlarını kontrol eder ve bunun sonucunda bir karara varır.

Bir hasta ambulans uçağında nasıl izole edilir?

Virüsün başkalarına yayılmaması için, korona virüslü hastalar izole edilerek transfer edilmeleri gerekmektedir. Bunu yapabilmek için ambulans uçağımıza modern bir izole aleti monte ediyoruz. Hasta bu teçhizatın için rahatça ve güvenilir bir şekilde yatmaktadır. Burada daha düşük değerde basınç bulunmaktadır ve böylelikle virüsün dışarıya çıkması engellenmektedir. İçindeki havalandırma sistemi filtreleri ile birlikte hastaya yeterince oksijen vermektedir ve aynı zamanda sarf edilen hava ile virüsün yayılmamasını engellemektedir.

İzole aletinde bulunan bazı delikler sayesinde uçuş doktorumuz hastaya gerektiğinde müdahale edebilmektedir. Böylelikle hem hastanın bakımını en iyi şekilde sağlıyoruz ve aynı zamanda uçuşa katılanların güvenliğini sağlıyoruz.

Epi Shuttle Apparat

Koronavirüs: Ülkenize dönüş için hasta transfer maliyeti ne kadar?

Yurtdışı sağlık sigorta şirketi gerektiği taktirde kendi ülkenize yapılan hasta transfer maliyetini karşılamaktadır. Eğer bulunulan ülkede uygun tedavi sağlanamıyorsa birçok sigorta şirketi bu maliyeti üstlenmektedir. Ancak bulunulan ülkede tedavi sağlanabilecekken kendi ülkesinde daha iyi bir tedavi sonucu elde etmek ümidiyle orada tedavi görmek istenmesi durumunda oluşan maliyeti sadece az sayıda yurt dışı sigorta şirketi karşılamaktadır.

Şayet sigorta şirketi masrafları üstlenmeyi red ediyor ve yeterli bir sigorta güvencesi sağlanmıyor ise hasta transfer ücreti şahsi olarakta ödenebilmektedir. Bu durumda hava ambulans merkezi gibi özel hizmet alanlarında ihtiyaçlarınıza uygun bağlayıcı olmayan bir teklif alabilirsiniz. Maalesef hava ambulansı için sabit bir fiyat yoktur. Fiyat teklifi uçuş rotası ve seçilen uçak modeli dikkate alınarak oluşturulmaktadır. Bunun yanı sıra refakatçı sayısı ve durumun aciliyeti de önemli unsurlar arasındadır.

Hava Ambulans Merkezi ile hasta transferi

Hasta transferinizi en kısa sürede ayarlıyoruz. Aynı şekilde Koronavirüs taşıyan hastalar için de hızlı bir şekilde ambulans uçağımızı hazırlıyor ve güvenli bir şekilde tıbbi dönüş uçuşunuzu sağlıyoruz. Bunun öncesinde yapılması gereken organizasyonlara vakit ayırmanız gerekmiyor. Biz hem „yataktan yatağa“ hizmetimiz kapsamında ambulans veya cankutaran ile gerekli tüm kara transferini organize ediyor hem de karşılama ve teslim etme süresini kordine ediyoruz. Uzun yıllara dayanan tecrübemize ve uluslararası ağımıza daima güvenebilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin

Ekibimiz günün her saatinde hizmetinizdedir. Buna hafta sonları ve resmi tatil günleri de dahil. Bize ücretsiz danışmanlık hizmeti veya bağlayıcı olmayan bir teklif almak için her an ulaşabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin